Հեղինակներ՝ Հայկ Աղլամազյան, Անի Մինասյան, Կարապետ Նշանյան, Մարի Աղայան, Էլեն Ավետիսյան, Լինա Մկրտչյան
Իրականացման ժամկետ՝ հունվարի 18
Վայր՝ Միջին դպրոցի ակումբ, դասավանդող՝ Տաթև Աբրահամյան
Նպատակը՝
- ,,Սովորող-սովորեցնող,, նախագծի իրականացում
- վարպետության դաս անցկացնել մեր ընկերների հետ
- ծանոթացնել խոհանոցային անվտանգության կանոնների հետ (Տե՛ս այստեղ)
- խոհանոցային նոր հմտությունների ձեռք բերում։
Ընթացքը՝
- քննարկում ենք խոհանոցային անվտանգության կանոնները (Տե՛ս այստեղ)
- հնարավոր է փոքրիկ բանավեճ անվտանգության կանոնների հետ կապված
- ծանոթանում ենք թխվածքի հետ՝, բաղադրատոմս, անհարաժեշտ պարագաներ-գործիքներ և այլն
- սկսում ենք աշխատել
Անհրաժեշտ գործիքներ՝
- Հարիչ
- 2-3 խորը ամաններ
- 2-3 գդալներ
- 2 բաժակ
- վառարանի սինի
- տապակ
Բաղադրատոմս՝
Խմոր
6 ձվի դեղնուց
250 գրամ շաքարավազ
100 մլ. ձեթ
300 գրամ մածուն
1 թեյի գդալ սոդա
50 գրամ կակաո
350 գրամ ալյուր:
Բեզե
6 ձվի սպիտակուց
200 գրամ շաքարավազ:
Գլազուր
3 ճաշի գդալ կակաո
4 ճաշի գդալ շաքարավազ
10 թեյի գդալ ջուր
1 ճաշի գդալ ձեթ
1 ճաշի գդալ կոնյակ:
Պատրաստման ընթացքը՝
Ալյյուրի վրա ավելացնում ենք սոդան, կակաոն և լավ խառնում ենք
Դեղնուցի վրա ավելացնում ենք շաքարավազը, և հարիչով հարում ենք
Հարելու ընթացքում ավելացնում ենք ձեթը, մածունը, և գդալ-գդալ ավելացնում ենք ալյուրը
Ջեռոցը նախապես տաքացնում ենք 200C°
Խմորը տեղափոխում ենք տապակի վրա, հարթեցնում և 35-40 րոպե եփում ջեռոցում
Սկսում ենք պատրաստել բեզեն, երբ սկսում է պնդանալ սկսում ենք ավելացնել շաքարավազը, և հարում ենք այնքան մինչև լավ պնդանալը։
Խմորը հանում ենք ջեռոցից և բեզեն լցնում ենք խմորի վրա
Բեզեով խմորեղենը տեղափոխում ենք ջեռոց մոտ 2 րոպե, իսկ վերջում ավելացնում ենք գլազուրը։
Արդյունքը՝ տեսանյութի պատրաստում, բլոգային պատումներ
One thought on “Անհատական նախագիծ՝ Խոհանոցային համագործակցային նախագիծ”